HTML

Leszel a feleségem?

Lélekmelegítő, hogy nem csak szakítások vannak a világon. Fiúknak ötletdoboz, hogy mit hogyan és hogyan ne. Lányoknak remény, hogy vannak még beteljesült álmok... Történeteket a leszelafelesegem@gmail.com címre küldhettek.

Utolsó kommentek

  • nevem_senki: Köszi, akkor megnyugodtam. Mi is a B tervet választjuk. Köves gyűrű a lánynak, és házasság után ka... (2010.07.27. 16:53) Eljegyzés- Hogyan is kellene?
  • szaffy, a boldog nyúl :): köszönöm. igyekeztem.:) aron stilusa is zsenialis. meg fuzom, hogy irja meg a masik oldalt is.:) (2009.01.21. 14:09) Akasztják a hóhért
  • Elanor_42: én is ilyet akarok :) majd eccer :D jó a kép is. te szaffy, olyan szépen, egyszerűen, világosan, ... (2009.01.19. 14:28) Akasztják a hóhért
  • Cukros_Mázas: Cukik a birkák, ó igen :-) (2009.01.18. 12:00) Se nem romantikus, se nem különleges
  • milena: Örülök, hogy végre megírtad a részleteket :) Sok boldogságot itt is! (2009.01.03. 20:55) Akasztják a hóhért
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • nevem_senki: Köszi, akkor megnyugodtam. Mi is a B tervet választjuk. Köves gyűrű a lánynak, és házasság után ka... (2010.07.27. 16:53) Eljegyzés- Hogyan is kellene?
  • szaffy, a boldog nyúl :): köszönöm. igyekeztem.:) aron stilusa is zsenialis. meg fuzom, hogy irja meg a masik oldalt is.:) (2009.01.21. 14:09) Akasztják a hóhért
  • Cukros_Mázas: Cukik a birkák, ó igen :-) (2009.01.18. 12:00) Se nem romantikus, se nem különleges
  • csuporho: Olyan jó ilyeneket olvasni. Mégmégmég :"""))) (2008.11.25. 13:06) "Naná"
  • szaffy, a boldog nyúl :): elanor igen. az en tortenetem is ez lett. az egyetlen kulonbseg az volt, hogy az en kezem sosem k... (2008.10.19. 21:03) Kint a padon

Címkék

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Eljegyzés- Hogyan is kellene?

2008.11.06. 08:40 szaffy, a boldog nyúl :)

Hát a kérdés jogos. Tematikus blog lévén nekünk kellene a fénynek lenni az alagút végén. De a válasz nem annyira egyszerű. Ahány ház, annyi szokás. Más a magyar, teljesen más a külföldről bekúszott leánykérési, eljegyzési ceremónia. Megpróbálunk azért egy kis összefoglalót és egyszerű válaszokat adni az általános kérdésekre.

Milyen gyűrűvel?

 Nincs ilyen, hogy "kell" vagy "nem kell". Az, hogy mi a szokás egyes országokban, családokban, az más kérdés. Magyarországon a bal kéz gyűrűs ujjára kerül az eljegyzési gyűrű és a jobb kéz gyűrűsujjára a jegygyűrű, vagy karikagyűrű. Az eljegyzési gyűrű gyakran egyezik magával a jegygyűrűvel, így átkerül egyik kézről a másikra házasság esetén. Ilyenkor mindkét fél hordja a jegyesség alatt a karikagyűrűjét a bal kezén. Mivel ez a gyűrű remélhetőleg egy életre szól, így jobb, ha közösen választjátok ki. Főleg, ma már annyiféle van, hogy leginkább együtt találhattok olyat, ami mindkettőtöknek tetszik.

A másik megoldás, ami szintén megtalálható Magyarországon, az a köves eljegyzési gyűrű, amivel a fiú eljegyzi a kedvesét. Ez eredetileg gyémántköves, de ki-ki pénztárcája és ízlése szerint választhat. Ilyenkor a fiú csak a házasság után hord ékszert, a karikagyűrűt, azt is a jobb kezén.
 

Hol, hogyan?

Ma már nincsenek áthághatatlan akadályok. A szigorú kötöttségekkel járó szokások ideje is rég lejárt. Míg régen előre megfogalmazott forgatókönyve volt a lánykérésnek és az eljegyzésnek, addig mára már nincsenek általános kötöttségek és mindenki a saját elképzelései szerint alakíthatja a lánykérés, az eljegyzés mozzanatait.

Aki a hagyományokhoz hűen szeretné megkérni kedvese kezét, az a szülőknél tett látogatáskor leendő apósától kérje meg leánya kezét. Ünnepi alkalom lévén illik ilyenkor a leendő örömanyának és menyasszonynak is virágot vinni.
A mai kor fiatal női  szeretnek maguk dönteni a sorsukról, így kitől is lenne kézenfekvőbb megkérni a kezét, mint magától a leendő menyasszonytól? Meghitt édeskettes, egy romantikus vacsora vagy egy romantikus helyszín tökéletes díszletei lehetnek a nagy pillanatnak.

Aki biztos a dolgában, az társaságban, tanúk előtt is megkérheti kedvese kezét. Remek alkalmat nyújtanak erre a családi ünnepek, mint például a karácsony, de a baráti összejövetelek is, mint például a leendő menyasszony születésnapi bulija.
 

Szumma szummárum kész válasz, forgatókönyv nincs. Semmi sem kötelező, sokkal inkább megegyezés, családi  és anyagi helyzet kérdése.

Történeteket továbbra is várunk, hogy legyen honnan ötletet meríteni a még csak hezitáló vőlegény jelölteknek. Kisvinek pedig ezer köszönet az új skinért. Imádom.

5 komment

Címkék: segítség szabályok gyűrű help szokások eljegyzés leánykérés

A bejegyzés trackback címe:

https://leszelafelesegem.blog.hu/api/trackback/id/tr26753393

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ildsisy 2008.11.06. 11:15:24

Az én nagyikámat, igaz eljegyezte a nagypapám, de 17 évig "udvarolt" neki.
Van aki 2-3 év után, úgy gondolja megérdemli a leány, hogy megkérje a kezét. Ezek is meghitt érzések mindkettejükben. Romantikus megkérés is lehet, ki étterembe pezsgős pohárba dobja a gyűrűt, ki egy kis sikátorba kéri meg a leány kezét...és még sorolhatnám...
:)
Ezek mind nagyon szép pillanatok!

nagyM · http://nagym.blog.hu 2008.11.08. 07:22:44

Én tegnap óta túl vagyok rajt és most hogy már van tapasztalatom csak annyit, hogy nem árt előre készülni valamilyen jó kis szöveggel, mert az improvizáció nem a legbiztosabb :D

házasodjatok és sokasodjatok!

MajorAnna · http://manna.blog.hu 2008.11.20. 18:19:32

Na mi van? Behalt a blogunk? Ha más nem is küld posztot, akkor írjunk mi. Hahaha, mondom ezt én, aki férjezetlen, nőtlen és még hajadon is vagyok és maradok is egy darabig. Viszont én nagyon jól összegyűjtöttem ám anno, hogy hogyan is kell megszervezni egy esküvőt. Kérdés, hogy tegyem-e közkinccsé, vagy adjuk el jó pénzért, hogy mit-hogyan??? :)))

Molitorisz 2008.12.04. 13:21:08

A barátnőmet egy bálon kérte meg a barátja oly módon, hogy megbundáztatta a tombolát, aminek a főnyereménye egy csodálatos virágköltemény volt. Na szóval, a barátnőm "megnyerte" a csokrot, és láss csodát, a virágok közül kikandikált a briliánsgyűrű...
A szomszédomat pedig az óriáskerék tetején kérték meg, de szerintem ez egy filmben is benne volt, úgyhogy nem túl eredeti - viszont tériszonyosoknak különösen rossz választás, hisz bármikor kidobhatják a taccsot lánykérés közben.

nevem_senki 2010.07.27. 16:53:46

Köszi, akkor megnyugodtam. Mi is a B tervet választjuk. Köves gyűrű a lánynak, és házasság után karikagyűrű mindkettőnknek.

Mert az mekkora gáz, hogy az esküvő előtt lehúzod a gyűrűt, utána meg visszahúzod uazt?

Így sokkal ünnepibb az egész.
süti beállítások módosítása